Fem frågor till Kenneth Collin

Då var det dags för första intervjun. Först ut är Orsa IK:s tränare Kenneth Collin.

1. Hur ser truppen ut inför 2012/2013?
Vi har ca 10 spelare klara till nästa år. Alla kan följa lagbygget på Orsa Hockeys hemsida. Vi har fört lite disskusioner med några nya namn och förhoppningsvis kan vi lägga fram några nya namn inom kort. Även några till från förra årets trupp ska vi försöka få klart med. Vill få några ur kärntruppen att köra en säsong till. Sedan har några av dom yngre spelarna fått chansen att träna med Mora IK under sommaren och skall också ges chansen att ta en plats i Moras juniorer. Som vanligt kommer nog det nog 4-5 från Moras juniorer när dom spikat trupperna. Nytt för i år är att Orsa IK kommer starta ett J-18 lag, dessa killar kommer träna hockeygymnasiet i Mora på dag tid och i Orsa på kvällstid. Många av dessa kommer få chansen att träna med A-laget. Skönt att kunna fylla på med spelare varje träning så att det alltid är fyra femmor. Som vanligt har vi 8-10 spelare som inte kan ge klartecken p g a sökta skolor/jobb.

2. Kommer ni att träna gemensamt i sommar?
Vi kommer att köra i gång någon form av sommarträning. Är svårt att kräva 4-5 pass i veckan för grabbarna som har jobb och familj. Vi har fört samtal och hoppas dom yngre killarna kan få ingå i deras sommarträning. Vi kommer att börja med två pass i veckan (plastbandy) under sommaren och växla upp lite med mer fys i Augusti. Blir nog hårdkörning under Augusti och september. Är uppslutningen stor kan man kanske hitta på nåt mer under sommaren. Annars är det upp till var och en att sköta fysiken. Är man inte tränad så hänger man inte med på isen.

3. Orsa IK:s drömnyförvärv 2012/2013?
En bra målvakt som kan hålla en hel säsong. Våra målisar var för mycket upp och ner i vintras. Sedan kan det öka kampen på träningarna om vi kan få in en bra målis.
Två pucksäkra backar och två spelande centrar. Förhoppningsvis så kan några av dom nya vi har täcka dessa önskemål. Vill inte säga några namn. Det är några spelare som är födda 90, 91 och 92 som vi pratat med. Vi kommer fortsätta bygga på unga hungriga spelare. Sedan skulle det vara kul att behålla så många som möjligt i våran kärntrupp. Jag hoppas även att det utökade samarbetet med Mora IK kommer lyfta Orsa IK.

4. Sommaren närmar sig Kenneth. Planerat någon semesterresa för egen del?
Blir den vanliga utlandsresan med familjen under försommaren. Sedan åker jag för tolfte året i rad på lyxsemester med mitt flugspö, god mat och trevliga kamrater för drömfiske i Storån i Norra Dalarna. Snacka om att ladda skallen med nya krafter.

5. Som gammal skyttekung du är. Nämn världens tre just nu hetaste målskyttar.
Jag har ingen koll på NHL/KHL. Jag följer inte så mycket hockey på fritiden och ser knappt en match på TV. Målskytt blir man inte över en natt utan det handlar mycket om självförtroende och att kunna läsa spelet bra. Om en spelare slår in 35 returer på en säsong så kallar många det för tur men det handlar om att läsa spelet. Sedan gillar jag målskyttar som ser målet och vågar bryta in och ta kampen. Den konstigaste målskytten som finns är Micke Tomt i vårat lag. Han brukar slå knut på sig själv innan drar målvakten sex gånger innanför målgården:) Citat: Patrik Ross: " Bättre att vara skyttekung i ett soplag än sopa i ett stjärnlag:) får avsluta mina ord.


Vi tackar Kenneth Collin så mycket för denna intervju.

✎ Kommentarer
börje

Riktigt kul med lite info från div.2. mer sånt! det är så kul att läsa om lagen har i dalarna och inte om massa stjärnor!

2012-04-22 @ 23:57:31



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback