Lugnt just nu

Är det lugnet före stormen? Våra klubbar i länet firar Valborg nu men nyförvärven kommer att börja trilla in. Som jag sagt tidigare vill jag ha reda på allt som händer. Jag har även lite intervjuer på ingång. Fortsätt ge mig tips om allt möjligt som rör ishockey.


Hockey-VM närmar sig

Hockey-VM närmar sig och de firar vi med en ny bloggdesign. Tanken är att jag ska följa med och ge mina analyser under VM. Självklart kommer jag följa allt som händer här hemma i Dalarna också. Hoppas ni gillar nya utseendet här på bloggen!!!


Kevin Kapstad förstärker Leksand

Leksands IF plockar in den amerikanske backen Kevin Kapstad. Han beskrivs som en skridskoskicklig back som ska tillföra både offensivt och defensivt. Tanken är att Kapstad ska komma in och förbättra Leksands powerplay som var riktigt dåligt under säsongen som gick. Många höjer nog på ögonbrynen och undrar om en kille som spelat i tyska andraligan kan tillföra något i Leksand. Min tro på Tommy Salo som sportchef är dock stark, jag tycker att han visat bra känsla på tidigare värvningar. Men i den här branschen finns inga garantier och värvningar av det här slaget kan bli fågel eller fisk hur som helst.


Tobias Olofsson är tillbaka i Orsa IK

Orsa IK har fått klart med ett tungt nyförvärv. Det handlar om Tobias "Olle" Olofsson som efter en utflykt till Mora som tränare är tillbaka i Orsa. Olofsson kommer få en roll som assisterande tränare men även som spelare. Jag tycker Orsa gör ett smart drag här och drar nytta av den rutinerade backen och samtidigt utnyttjar hans ledaregenskaper. Många forwards där ute i hockeydalarna jublar nog inte direkt av Tobias beslut att börja spela igen, men för Orsa IK tror jag att han blir ovärderlig. Hans främsta egenskaper ligger i defensiven men besitter även ett bra slagskott. Orsas tränare Kenneth Collin tror på ett bra samarbete då dessa två kamperat i hop förrut.


Skedvi/Säter med Torbjörn vid rodret

Skedvi/Säter har för en tid sedan gjort klart med Torbjörn Persson som tränare. SSIF får därmed in ett bekant ansikte då han representerat klubben som spelare. Sportchefen Mikael Skinnars låter hälsa via deras hemsida att ett division 1 avancemang är målet även nästa säsong. Återstå att se om nu Torbjörn och sina mannar kan uppfylla detta.


Ny tränare i Smedjebacken

Division 2 laget Smedjebacken har gjort klart med ny tränare. Det handlar om Jon Bergman 34 år. Jon är fostrad i Björbo och har gjort över 250 matcher i Allsvenskan och Division 1 som spelare. Tränarkarriären inledde han 2010 i Borlänges J-20 lag. Nu väntar alltså nya utmaningar med Smedjebacken. Hockeydalarna hälsar Jon välkommen till division 2!!!


Två nya in i Mora

En dansk och en sloven kommer ansluta till Moras trupp. Patrick Bjorckstrand och Gasper Kopitar heter dom och är båda 19 år. Mora verkar satsa på unga killar inför kommande säsong och det är ju givetvis bra. MEN kom i håg att Mora har tappat tunga pjäser i form av Niklas Fogström, Jens Jakobs med flera. Jag tror att unga orutinerade killar kan få det jobbigt i en Hockeyallsvenska som är tuffare än någonsin. Titta bara hur det gick för Djurgården som hade många unga killar som skulle blomma ut och bära fram stockholmslaget. Pressen blev för stor och många av killarna tog snarare nåt steg tillbaka än framåt.Mora kan vandra samma väg om Hermomdsson inte lyckas hitta dom där äldre nyckelfigurerna som krävs på denna nivå. Greger Artursson var en sådan och Mattias Timander är en sådan. Silly säsongen rullar vidare och jag vill även ha information från division 1,2 och 3 lagen i Dalarna. [email protected]


Cedergren tillbaka i Mora IK

En av mina favoritspelare är tillbaka i Allsvenskan. Patrik Cedergren har jobbat sig tillbaka genom spel i division 1 med Borlänge och Ore. Den skadedrabbade backen tog klivet ner i divisionerna och har visat att han hör hemma i Allsvenskan. Enligt min mening är det Moras hittills bästa nyförvärv.


Hedemora fyller på i truppen

Hedemora vill få ett konkurrenskraftigt lag i division 1 och har nu fyllt på truppen inför kommande säsong. Det handlar om Jonas Suvanto och Staffan Elfström. Suvanto har Hedemora som sin modersklubb och har förlängt ytterligare ett år medans Elfström kommer från Skedvi/Säter. Båda killarna är backar. Division 1 kommer ju som vanligt bli intressant för oss dalmasar då derbyna duggar tätt. Ska bli intressant och se vilket av lagen som värvar bäst inför nästa säsong. Ett tidigt tips från mig är att Falun kommer bli att räkna med.Sen tror jag Ore får det jobbigt. Hedemora och Borlänge kommer vara med och kämpa om en Allettan plats. Nu är det lite väl tidigt för att börja ge tips men jag tror jag kan vara ganska rätt ute. Den som lever får se.


Nya importer på väg in i Mora

Tyler Gotto och Rob Ricci är på väg att hämtas in i Moras trupp. Dom båda transatlanterna kommer närmast från spel i den Danska ligan. Lite svårt att veta vad dom håller för nivå då ligan i Danmark är väldigt svårbedömd. Skulle de visa sig att det är två killar som går in och visar klass kan de vara ett klipp. Jag har mycket svårt att se att dom har fått några monsterkontrakt då dom riktiga meriterna saknas. Det är för övrigt en rolig tid just nu med mängder av rykten på olika håll runt om i Sverige. Händer det något i din klubb så kontakta mig så lägger jag gärna ut det här på sidan. [email protected]


Hockeydalarna byter utseende!!!

Inom kort byter Hockeydalarna utseende.. Snyggare, bättre och mer skvaller från våra hockeymänniskor runt om i Dalarna...Den som väntar på nåt gott väntar aldrig för länge!!!


Hockeyallsvenskan vs Elitserien

Nästa års hockeysäsong kommer att bli ett krig om tittarna. Jag personligen tycker Allsvenskan har tagit in några snäpp på elitserien varje år. Nu när dessutom Djurgården fick ta steget ner har den näst högsta ligan i detta land förvandlats till en klassiker. Nu är det många storheter som hamnat på ett ställe där dom inte känner sig hemma. Det kommer att vara många lag som gör allt i sin makt för att ta steget upp och de kommer skapa en otroligt spännande Hockeyallsvenska. Därför tror jag att nivån mellan våra två högsta serier kommer utjämnas ytterligare nästa år. Mitt val 2012/2013 blir alltså Hockeyallsvenskan!!!!


Grattis Brynäs

Ett stort grattis till Brynäs som verkligen är värdiga vinnare. Varje spelare i detta lag har tagit många steg framåt under Tommy Jonssons ledning. Mycket roligt för en relativt ny tränare att komma in och knipa ett SM-guld. Nu sätter vi punkt för den svenska hockeysäsongen för i år men sommaren går fort och snart drar vi i gång igen!!!!


Tunga tapp för Mora

Mora IK har gjort två otroligt tunga tapp till Örebro. Jag snackar förstås om Robin Gartner och Dan Iliakis. Det kommer naturligtvis bli grymt svårt att ersätta dessa två. Marknaden känns väldigt tunn och hitta spelande backar är inte det lättaste. Frågan är om Mora har svårt att matcha andra lag ekonomiskt?? Känslan är sådan just nu. Samtidigt har Leksand Pär Edblom på kroken. Pär är en mycket smart spelare som är grymt pucksäker, skulle vara ett kanonnyförvärv. Enligt dom källor jag har så är övergången nära. I morgon rullar SM-finalen vidare....Längtar!!!!


Fortsätt tipsa!!!

Hockeydalarna vill och behöver få in ännu mer tips om hur sidan ska se ut och utvecklas. Målet är att skapa en mötesplats för alla hockeyälskare. Fortsätt tipsa mig på [email protected].